ESCAPARATES CREATIVOS

10 claus d'un bon aparador de farmàcia

24.10.2018

Segur que alguna vegada t'has aturat enmig del carrer a contemplar l'aparador d'una botiga. Maniquins, pantalles, llums... alguna cosa ha cridat la teva atenció.

Però no és fàcil aconseguir aturar els vianants amb presses davant el teu negoci. Sabies que un aparador tan sols disposa de 3 segons per impactar en l'espectador i captar la seva atenció? Tenint en compte això, no pot ser un simple mostrari aleatori dels productes que hi ha a l'interior del comerç, ha d'anar més enllà.

En el cas de les farmàcies, avui dia pràcticament totes venen els mateixos productes a preus molt semblants, i això les obliga a trobar noves fórmules per diferenciar-se les unes de les altres. L'expositor és una peça clau per millorar l'experiència de compra dels usuaris, aconseguir fidelitzar al client i competir amb altres establiments.

L'aparador és la teva carta de presentació, i invertir en ell t'ajudarà a atreure les mirades dels clients i fer que aquests entrin al teu comerç. Així, si tens una farmàcia i necessites potenciar les teves vendes, no t'ho pensis més. En aquest post us donarem algunes claus per aconseguir-ho amb èxit.

Aparador farmàcia protecció solar
Aparador farmàcia protecció solar
Aparador de farmàcia creatiu
Aparador de farmàcia creatiu

Preparat?

· Sigues clar. Has de saber quin missatge vols transmetre al públic. L'aparador ha d'explicar una història i per això cal triar un tema sobre el qual treballar. Aquesta finestra és una eina de comunicació al teu servei i com a tal l'has d'utilitzar.

· Investiga al teu públic objectiu. Fes un estudi del target per conèixer les característiques dels teus clients, els seus desitjos, gustos i necessitats.

· L'estacionalitat és molt important. Cal analitzar les demandes dels clients en cada moment de l'any i anticipar-se a les seves necessitats: cremes solars a l'estiu, cosmètics al nadal, remeis pels constipats a l'hivern...

· Col·loca els productes per agrupacions. Exposa els articles de manera coherent i no facis barreges sense sentit. L'agrupació per famílies de productes i la repetició són alguns dels recursos més utilitzats per crear major impacte visual.

· Juga amb els colors. Cadascun provoca sensacions diferents: el vermell desperta interès, el taronja és relaxant, el blau transmet serenitat i el verd repòs. Els colors produeixen un estímul immediat i perdurable en la persona que mira l'aparador. A més, poden ajudar a donar un gran canvi estètic a un baix cost.

· Cuida la il·luminació. Tot i que acostuma a ser la gran oblidada, la il·luminació juga un paper fonamental a l'hora d'atreure potencials clients. Pot tenir diverses funcions: millorar la visibilitat, destacar productes, decorar, crear ambient... Els focus poden ajudar a crear atmosfera i a donar profunditat.

· La neteja i l'ordre són requisits imprescindibles d'un bon aparador. És preferible seguir la regla de "menys és més", ja que un dels errors més comuns és sobrecarregar-lo de productes desordenats i saturar al client. Recorda que un aparador no és un catàleg.

· Renova periòdicament l'aparador perquè no perdi vigència i no provoqui sensació d'avorriment i monotonia. Lo ideal és actualitzar aquest espai cada mes o mes i mig.

· No hi ha dubte que si són atractius i innovadors, els aparadors ajuden a augmentar les vendes. Així doncs, un disseny original i diferent cridarà més l'atenció de les persones que hi passin per davant. No és necessària una gran inversió econòmica, sinó creativitat i tècnica.

· Com a últim consell, cuida l'accessibilitat de l'aparador. Evita els obstacles que redueixin la seva visibilitat i, en la mesura de lo possible, no el tanquis a la nit.


Recorda que un aparador suposa el 70% de les visites i el 30% de les vendes d'un comerç. És una oportunitat fabulosa per causar bona impressió. Aprofita-la!


Maria Romanillos

ESCAPRATES CREATIVOS